Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie & training
 

Vitaliteit / Positieve Gezondheid

 

Gespecialiseerde begeleiding voor herstel, opbouw en behoud van gezondheid bij stress

Mariet biedt als vitaliteitsprofessional gespecialiseerde begeleiding vanuit (ook online!). Een traject op maat, gericht op behoud van energie en evenwicht zowel in het werk als privéleven.

Inzicht krijgen in zelfregie én grenzen bij stress door (werk)druk, ziekte, burn-out, somberheid, emoties en pijn, rouw en verlies, overprikkeling of overgevoeligheid in stresssituaties. 


Leven is een beweging en vraagt om meebewegen, wanneer er verandering optreedt door (heftige) gebeurtenissen kan er stagnatie ontstaan in lichaam en geest. Daardoor 'loopt' het leven niet meer als vanzelf en ontstaat disbalans door stress.

Het doel is om mensen weer terug te begeleiden naar de eigen regie, rust, een gezond emotioneel evenwicht, energie, zelfvertrouwen en levensplezier!


Kwaliteit van leven hervinden door zelfzorg

NU is het tijd voor mij, ik loop al lang genoeg op mijn tandvlees en ik vind maar niet de juiste hulp!! Een uitspraak van vele cliënten.  Dit individuele traject is gebaseerd op anders leren omgaan met stress en klachten op mentaal, emotioneel, fysiek of geestelijk niveau. Verruimt het perspectief - in perfectionisme én de kracht van imperfectie en kwetsbaarheid als mens. Geeft inzicht je eigen reageren (op bewust en onbewust niveau), maakt patronen zichtbaar evenals afweermechanismen, weerstand en houdingen (overleven/gesloten/open) bij diverse vormen van stress. We onderzoeken je binnenwereld en je reactie naar de wereld om je heen (buitenwereld), verbindingen en sociale interactie.


Wat én hoe communiceer je als je onderhevig bent aan stress? Dat is het vertrekpunt van dit individuele traject. Communicatie is niet alleen op verbaal (praten) of non-verbaal (lichaamstaal) gericht en kent vele niveaus. Je leert om huidige stress anders te benaderen en toekomstige stress te voorkomen. Je krijgt concrete handvatten én hulp.

Mindful communiceren is een vast onderdeel van dit traject, evenals diep luisteren naar je gevoel en hart dit tezamen cultiveert mildheid naar jezelf en je omgeving. 


Deze krachtige begeleidingsvorm wordt ook ingezet bij langdurige ziekte en in herstel-/verzuimtrajecten door werkgevers in samenwerking met bedrijfsarts én bij communicatieproblemen op het werk of privé.


Mariet is Positieve Gezondheid Zorgverlener, Vitaliteitsprofessional (psychosociaal) en MBP trainer, MBP betekent Mindfulness Based Practitioner, De sessies worden fysiek gegeven in Bathmen (praktijk) en eveneens online d.m.v. beeldbellen  (AVG-proof volgens privacynormen / NEN 7510 - ISO27001) en op locatie.


Een sessie valt voor vergoeding onder de therapievorm psychosociaal, duurt 75 minuten en kost 90 euro (particulieren). 

Tarief werkgevers in overleg. Offerte op aanvraag.

Betaal je zelf? Informeer voor vergoeding en mogelijkheden bij Mariet (zie contact).

 
E-mailen
Bellen
Map
Info