Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie & training
 

Mariet Rutten

Een therapeute en trainer pur sang

Zo omschrijf ik mezelf. Gezond nieuwsgierig naar mensen en wat hen innerlijk beweegt. Ik ben een sterke en tegelijkertijd ook kwetsbare vrouw met een missie die zelf het grootste deel van haar leven met ziekte en pijn moest leren omgaan. Daarover heb ik een boek geschreven getiteld Buigend Gras - over veerkracht bij ziekte.


Mijn benadering is oprecht en met humor, gebaseerd zowel op ervaring als op inzicht en kennis. De confrontatie in het gesprek schuw ik niet en ik ondersteun met passie mijn cliënten in het proces van het hervinden van zichzelf, zelfregie, gezondheid, kracht, vertrouwen en in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.


Mijn werk als trainer is ontstaan als een natuurlijk vervolg op mijn werk als therapeute én vanuit mijn eigen positieve ervaringen met aandachtsgericht mediteren en zelfcompassie in het dagelijks leven sinds 1998. De winst die ik daaruit haal, wil ik delen! Na vele jaren specialistische scholing ben ik stressexpert, communicatie- en compassietrainer én trauma sensitieve mindfulness therapeut.


De praktijk is gevestigd in Bathmen (bij Deventer) en ik werk ook online!

Daarnaast werk ik ambulant in de regio's Overijssel en Gelderland.


Als therapeute werk ik in alle rust met een realistische kijk en een luisterend oor, samen met mijn cliënt aan de kern van het probleem. Hierdoor kan men eerder tot een inzicht en/of een oplossing komen of tot verwerking van een (traumatische) ervaring of iemand krijgt een ander perspectief bij existentiële levensvragen. Mijn cliënten zijn volwassenen, maar ook jonge volwassenen met ADHD, concentratie-problemen, hooggevoeligheid, stressklachten of diepgaande emotionele problemen.

De hulpvragen zijn heel divers en bestaan niet alleen uit klachten op lichamelijk maar ook op psychisch en psychosociaal gebied. Regelmatig zijn klachten niet te diagnosticeren of zijn alle behandelmogelijkheden geprobeerd en ben ik de laatste strohalm.


Als integraal therapeut ben ik gespecialiseerd in stress, burn-out, angst en paniekklachten, dissociatie en SOLK/ALK (somatisch onverklaarbare lichamelijk klachten). Ik begeleid cliënten individueel en in re-integratietrajecten. De herstel- en verzuimtrajecten gaan in samenspraak met cliënt, bedrijfsarts en opdrachtgever (zorginstelling, school of bedrijf). 


Het doel in een begeleidingstraject is stressreductie, stabilisatie en minder prestatiegericht leren leven, inzicht te krijgen in jezelf, het eigen gedrag en de valkuilen, communicatie en grenzen naar de omgeving. Hoe? Door kennis te nemen van zowel de lichamelijke signalen als de reacties vanuit het brein op bewust (denken) en onderbewust (voelen) niveau. Hierdoor ontstaat een keuze om anders te leren omgaan met stress en grenzen. Breintraining, leren omdenken en Mindful communiceren zijn een onderdeel in een maatwerk begeleiding.


Als trainer: begeleid ik collega’s binnen het complementaire veld en terug naar de werkvloer d.m.v. coaching en ik geef incompany-trainingen aan hulpverleners in zorginstellingen en bijscholingen. Daarnaast ben ik intervisiecoördinator, mentor en stagebegeleider voor therapeuten en trainers (in opleiding), Registraties: gevorderd trainer Mindfulness Register, categorie 1 trainer, intervisiecoördinator VMBN en lid van de Adviesraad Kwaliteitsregister voor Mindfulnesstrainers.  


Last but not least geef ik met veel plezier gespecialiseerde mindfulness groepstrainingen in Deventer, Bathmen en retraites gericht op zelfzorg. Op plekken in NL in het bos en aan zee waar het nog stil is en middenin de natuur. Met als doel: herbronnen!

 

 

Mindfulness en Compassie

Voor meer informatie over mijn werk als trainer in mindfulness- en compassie bij MindBody Training Deventer klik hier..   

 
E-mailen
Bellen
Map
Info