Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie & training
 

Energetische therapie


Een stap naar innerlijk evenwicht 

Alles wat leeft en ieder mens wordt omgeven door een subtiel energie- of krachtveld, het aura. Een energetisch therapeut voelt en ziet dit energieveld en richt zich hierop met als doel om op zoek te gaan naar blokkades en storingen in het menselijk energiesysteem.

Ervaring leert dat mensen vaak voorbij gaan aan hun lichaam, de pijnsignalen en stress die het lichaam afgeeft negeren en zo kan er disbalans ontstaan. Disbalans kan zich op allerlei manieren uiten zowel op geestelijk, fysiek als emotioneel niveau en vraagt om evenwicht.


In de therapie wordt gewerkt vanuit de holistische visie: de lichamelijke, emotionele en geestelijke conditie van de cliënt worden tegelijkertijd behandeld. Het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt zo optimaal bevordert. Komt het menselijk energiesysteem door het opheffen van storingen of door het ontvangen van helende energie weer in balans, dan brengt dat ook lichaam en geest weer in evenwicht. Dit is vaak het begin van een herstel en de weg terug naar vertrouwen in jezelf.


Een consult bestaat uit een combinatie van:


  • Procesbegeleiding;
  • Transpersoonlijke gesprekstherapie;
  • Magnetiseren (overbrengen en ontladen van energie d.m.v. handoplegging);
  • Aura reading.


Magnetiseren (ook wel strieken genoemd in 't Oosten)

Het is ook mogelijk om alleen gemagnetiseerd te worden ter bevordering van pijnreductie, Vermindering van stress, fysieke onrust, angst en/of overprikkeling (ADHD/HSP), bij depressie of burn-out, heling letsel na ongeval, wondheling, Voor vlotter herstel na een operatie, chemokuur of ziekte of ter algemene ontspanning (healing). Magnetiseren wordt ook ingezet bij ontwenningsverschijnselen, wanneer medicatie wordt afgebouwd bijv. na een depressie.


Energetische therapie wordt toegepast als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en erkend door de zorgverzekeraars, waardoor de consulten (deels) worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering (natuurgeneeskunde).


De kracht van weten - kennisoverdracht

Voor menig nieuwe cliënt is deze therapievorm een vaag gebied of voelt als spannend om aan te gaan! Het spreekwoord is niet voor niets onbekend maakt onbemind.

Mariet hecht er grote waarde aan om duidelijkheid te verschaffen over de behandeling, de door haar gebruikte technieken en werkwijzen. En zo wordt al heel snel helder wat er gebeurd én te verwachten is tijdens en na een behandeling. Een veelgehoorde opmerking is: "Ik snap achteraf niet dat ik zo lang heb gewacht om bij je te komen uit schroom, omdat de drempel zo hoog was! Je bent zo aards en nuchter."


Mariet is een doorgewinterd therapeute en wordt regelmatig gevraagd als praktijkdocent voor studenten transpersoonlijke en energetische therapie en zorgverleners.  Ze begeleid hen, samen met andere vakkundige collega's, met veel enthousiasme en op creatieve wijze naar de uiteindelijke uitoefening van hun vak en voldoen aan hun persoonlijke missie.

Voor therapeuten en trainers in opleiding is het mogelijk om leertherapie te volgen bij Mariet. Vraag naar de mogelijkheden.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info