Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en trainingen
 

de Berekuyl

Mariet is als CAM-registertherapeut sinds het voorjaar van 2021 verbonden aan therapeutisch centrum de Berekuyl in Hierden, een bosrijk en rustig dorpje naast Harderwijk. Daar begeleid ze patiënten in hersteltrajecten na ziekte én het lipoedeem revalidatietraject:!

Een op maat programma, begeleid door een team professionals, gericht op: gezonde leefstijl, mindset, energiehuishouding, voeding en beweging in het omgaan met de nog relatief onbekende aandoening lipoedeem.

Mariet werkt in de vorm van (online beeldbel) gesprekken én lichaamsgericht.


De consulten worden (deels) vergoed door 85% van de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Info: vergoedingen.Wat betekent het om de diagnose lipoedeem te krijgen en wat is het effect ervan op je dagelijks leven, lichaam, mobiliteit, energiehuishouding en mindset? Dat vormt het uitgangspunt van psychosociale en lichaamsgerichte begeleiding. Pijn kan hierbij een belangrijke rol spelen, stress veroorzaken en vragen om veranderingen in  het dagelijks leven of werk. Reacties en onbegrip vanuit je sociale omgeving kunnen je uit evenwicht halen, kwetsen of een trigger zijn tot somberheid, een laag zelfbeeld, troost-eten of een gevoel van alleen zijn of leegte. Waar komt dit vandaan? De begeleiding is maatwerk en gericht op uw specifieke situatie. We gaan samen op onderzoek vanuit het 5 G-schema: gebeurtenis, gedachten, gevoelens, gedrag en gevolgen én de signalen van het lichaam!


Lees hier alle informatie over het revalidatietraject voor lipoedeem patiënten.


Naast dit traject begeleid Mariet binnen de Berekuyl patiënten met angst, stress, vermoeidheid- en ademhalingsklachten, tijdens of na burn-out, herstel en veerkracht bij kanker, chronische pijn en CRPS, lichte vormen van PTSS en trauma,


Zoekt u passende hulp of heeft u alle wegen bewandeld en niets helpt?

Overleg met of maak een afspraak via uw fysiotherapeut of neem direct contact op met Mariet voor een gratis kennismaking of intakegesprek in Hierden op telefoonnummer: 06 2712 6069.

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info