Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en trainingen
 

de Berekuyl

Mariet is als psychosomatisch therapeut-trainer sinds het voorjaar van 2021 verbonden aan therapeutisch centrum de Berekuyl in Hierden, een bosrijk en rustig dorpje naast Harderwijk.

Daar begeleid ze patiënten in hersteltrajecten na ziekte én het lipoedeem revalidatietraject.

Een op maat programma gericht op: gezonde leefstijl, mindset, voeding en beweging in het omgaan met de nog relatief onbekende aandoening lipoedeem.


Mariet werkt zowel (1-op-1 als online) in de vorm van gesprekken en lichaamsgericht d.m.v. ademtechnieken (combi bij vermoeidheid, stress of hyperventilatie) als in groepsverband.

De consulten worden (deels) vergoed door 85% van de zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering. Info: vergoedingen.Wat betekent het om de diagnose lipoedeem te krijgen en wat is het effect ervan op je dagelijks leven, zelfbeeld en mindset? Dat vormt het uitgangspunt van psychosociale coaching. Pijn kan hierbij een belangrijke rol spelen en vraagt om aanpassing van je in het dagelijks leven of werk. Reacties en onbegrip vanuit je sociale omgeving kunnen je uit evenwicht halen, kwetsen of een trigger zijn tot somberheid, een laag zelfbeeld, troost-eten of een gevoel van alleen zijn of leegte. Waar komt dit vandaan?

Deze coachingsvorm is maatwerk en gericht op jouw specifieke situatie. We gaan samen op onderzoek vanuit het 5 G-schema: gebeurtenis, gedachten, gevoelens, gedrag en gevolgen.


Lees hier alle informatie over het revalidatietraject voor lipoedeem patiënten en de groepstrainingen in Mindful Leven met pijn en ziekte bij de Berekuyl (najaar 2021). Info, vergoeding en data klik hier


Naast dit traject begeleid Mariet binnen de Berekuyl patiënten met angst, stress, vermoeidheid- en ademhalingsklachten bijv. na Covid-19, tijdens of na burn-out, herstel en veerkracht bij kanker, chronische pijn en CRPS, lichte vormen van PTSS en trauma,


Heeft u interesse? Overleg met of maak een afspraak hiervoor via uw fysiotherapeut of neem direct contact op met Mariet voor een gratis kennismaking of intake.

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info