Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en trainingen
 

Training & Scholing


Praktijk Mariet Rutten en Trainingen is erkend door het CRKBO als opleidingsinstelling

en voldoet aan de Kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs.


Kijk voor het volledige scholingsaanbod op deze pagina!

 

Post-HBO Bijscholingen Gespreksvaardigheden

De kracht van kwetsbare communicatie in de hulpverlening  (VVET geaccrediteerd)

Deze 2-daagse bijscholing (MPsBK) is specifiek bestemd voor therapeuten en hulpverleners en gericht op het belang van authenticiteit en kwetsbare communicatie binnen het therapeutisch werkveld.

MODULE 1 - door Mariet RuttenVan Hoofd naar Hart

Incompany communicatietrainingen voor zorgprofessionals


De mens in al z'n facetten

(V&VN geaccrediteerd)

TRAINERS:
Robert te Pas en Mariet Rutten


Voor meer informatie klik hier

Deze 2-daagse verdiepingstraining is speciaal ontwikkeld voor professionals in Zorg & Welzijn

en gericht op kwetsbare communicatie en het belang van de mensgerichte benadering in de zorg. Accreditatie voor leden van de V&VN.

Voor wie? Zorgprofessionals, vrijwilligers, managers, leidinggevenden.

Verbindend communiceren Incompany-training voor teams (incl. V&VN-accreditatie)


TRAINERS:
Robert te Pas en Mariet Rutten


Voor meer informatie klik hier


Bent u directeur, locatiemanager of leidinggevende van een zorgorganisatie en toe aan probleemoplossing en/of verandering binnen de organisatie of teams? Loopt uw team communicatief vast onderling? Is het verzuim hoog en werken aan preventie gewenst? Dan kan onze incompany-training voor u een oplossing zijn! Voor meer informatie klik hier.

Wij bieden deze verdiepingstraining als maatwerk- en teambuildingstraining aan zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers- en hulporganisaties. Groepsgewijs (o.b.v. individuele of team inschrijvingen binnen één organisatie) en V&VN geaccrediteerd volgens de Plato-norm PsBK.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Informeer voor een brochure, vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aan of een offerte. Neem daarvoor contact op met Robert: 06-40408849 of Mariet: 06 – 2713 6069.

 


Omgaan met de kwetsbare mens

PRAKTIJKDAG (gespreksvaardigheden)

TRAINERS:
Robert te Pas en Mariet Rutten


Voor meer informatie bel of mail voor de mogelijkheden met Mariet 06 -2713 6069 of Robert: 06-40408849

Vind je als professional communiceren soms ook zo lastig? Mag er wat jou betreft wat meer menselijkheid komen in het benaderen en begeleiden van kwetsbare patiënten en cliënten? Kunnen jouw gespreksvaardigheden wat stimulans gebruiken? Zoek je naar meer verbinding met de mens in de kwetsbare patiënt/cliënt?


We werken interactief met oefensituaties uit de praktijk en... met een trainingsactrice die optimaal feedback kan geven op de processen en interactie m.b.t. (non-)verbale communicatie én belicht vanuit verschillende niveaus.

Oefensituaties praktijkgericht op jouw manier van communiceren met de kwetsbare ander in de dagelijkse praktijk.


Deze incompany-training wordt als extra praktijkdag aangeboden aan hulpverleners, als veranderinstrument of nascholing aan teams binnen Zorg en Welzijnsorganisaties.

Een ervaringsdag vol plezier én leermomenten.... gericht op meer bewustwording!


Recensie opdrachtgever:

 

"De training van Hoofd naar Hart heeft het team waar ik deel van uitmaak geholpen om een meer open onderlinge sfeer te creëren waarin eenieder kan zijn wie zij is en waarin ook aandacht is voor de ander en we elkaar ‘echt’ zien. Hierdoor is het mogelijk om kwetsbaarheden te delen, elkaar te ondersteunen maar ook om eenieder haar eigen ontwikkelproces te laten volgen. Alle teamleden zijn geraakt: we hebben ieder voor zich en als team verbinding gemaakt tussen hoofd en hart. Bij de ene meer nadruk op van hoofd naar hart, bij de ander meer van hart naar hoofd. Balans daarin is noodzakelijk voor een goede samenwerking binnen het team. De trainers, Mariet en Robert, weten hoe zij met een goed op het team afgestemd programma de beweging kunnen realiseren. Afhankelijk van hetgeen er gebeurd op de dag wordt het programma waar nodig aangepast. Beide trainers zijn zeer aanvullend aan elkaar. Al met al een geweldige ervaring waar ik en mijn team veel vruchten van gaan plukken."

 

Marie-Louise Engbers - Regiomanager Trivium Meulenbelt Zorg 
E-mailen
Bellen
Map
Info