Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en training
 

MBP-coaching / Positieve Gezondheid

 

MBP-coaching voor herstel, opbouw en behoud van gezondheid

Mariet biedt als positieve gezondheid zorgverlener gespecialiseerde MBP-coaching (ook online!). Een traject op maat, gericht op behoud van energie en evenwicht zowel in het werk als privéleven.

Inzicht krijgen in zelfregie én grenzen bij stress door (werk)druk, ziekte, burn-out, somberheid, emoties en pijn, rouw en verlies, overprikkeling of overgevoeligheid in stresssituaties. 


Leven is een beweging en vraagt om meebewegen, wanneer er verandering optreedt door (heftige) gebeurtenissen kan er stagnatie ontstaan in lichaam en geest. Daardoor 'loopt' het leven niet meer als vanzelf en ontstaat disbalans door stress.

MBP-coaching is géén therapie en heeft tot doel om mensen weer terug te begeleiden naar de eigen regie, rust, een gezond emotioneel evenwicht, zelfvertrouwen en levensplezier!


Kwaliteit van leven hervinden door zelfcompassie

MBP-coaching is een individueel traject gebaseerd op anders leren omgaan met stress en klachten op mentaal, fysiek of geestelijk niveau. Deze coachingsvorm verruimt het perspectief - in perfectionisme én de kracht van imperfectie en kwetsbaarheid als mens. Geeft inzicht je eigen reageren (op bewust en onbewust niveau), maakt patronen zichtbaar evenals afweermechanismen en houdingen (overleven/gesloten/open) bij diverse vormen van stress. We onderzoeken je binnenwereld en je reactie naar de wereld om je heen (buitenwereld), verbindingen en sociale interactie.


Wat én hoe communiceer je als je onderhevig bent aan stress? Dat is het vertrekpunt van dit individuele coachingstraject. Communicatie is niet alleen op verbaal (praten) of non-verbaal (lichaamstaal) gericht en kent vele niveaus. Je leert om huidige stress anders te benaderen en toekomstige stress te voorkomen... Je krijgt concrete handvatten én hulp.

Mindful communiceren is een vast onderdeel van dit traject, evenals diep luisteren naar je gevoel en hart dit tezamen cultiveert mildheid naar jezelf en je omgeving. 


MBP-coaching wordt ook ingezet bij langdurige ziekte en in herstel-/verzuimtrajecten door werkgevers in samenwerking met bedrijfsarts en bij communicatieproblemen.


Mariet is Positieve Gezondheid Zorgverlener én MBP therapeut-trainer, MBP betekent Mindfulness Based Practitioner en is gericht op coaching, MBP-coaching wordt fysiek gegeven in Bathmen (praktijk) en eveneens online d.m.v. beeldbellen  (AVG-proof volgens privacynormen / NEN 7510 - ISO27001) en op locatie.


Het kost per sessie 90 euro (particulieren). Tarief werkgevers in overleg. Offerte op aanvraag.

Informeer voor vergoeding en mogelijkheden bij Mariet (zie contact).

 
E-mailen
Bellen
Map
Info