Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en training
 

Gesprekstherapie


Bewustzijn en gedrag 

Het onderbewuste speelt vaak een essentiële rol in dagelijkse patronen. Door tijdens een consult het gesprek aan te gaan en je te spiegelen, laat ik je kennismaken met de onbewuste geestelijke delen in jouw zelf. Het domein van het bewustzijn.

We kijken samen naar waar je vastloopt of wat je vermijdt in de communicatie en omgang met de ander, je non-verbale communicatie en de doorwerking van het ego op jouw dagelijks functioneren. Het doel is om tot bewustwording te komen, dat brengt innerlijke groei en verandering. Het zorgt voor een beter evenwicht tussen de psyché, het fysieke lichaam, emoties én het transpersoonlijke (geestelijke/mystieke) deel in jouw zelf.


Het geeft je zelfinzicht en de kracht om jouw innerlijke kracht te hervinden, bewust te worden van gedragspatronen. Zo ontstaat er opnieuw vertrouwen, wordt oud zeer verwerkt en pijnlijke emoties doorleeft. Doorleven betekent ruimte, ook om keuzes te maken. Ruimte voor flexibiliteit, meer vitaliteit, rust en plezier in jouw leven.


Bij transpersoonlijke gesprekstherapie is geen sprake van vaststaande methoden of technieken. Het proces ontvouwt zich in verbinding, in het moment, op basis van wederzijds vertrouwen en een hulpvraag, emotie of gevoel. In de therapie wordt gebruik gemaakt van diverse gespreksvormen, lichaamsbewustzijn, visualisaties, beelddenken, adem, voice dialogue, innerlijk kindwerk, dierensymbolen, reading en het sjamanisme.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info