Praktijk Mariet Rutten
Voor therapie, coaching en trainingen
 

Mariet Rutten

Een therapeute en trainer pur sang

Zo omschrijf ik mezelf. Gezond nieuwsgierig naar mensen en wat hen innerlijk beweegt. Ik ben een sterke en tegelijkertijd ook kwetsbare vrouw met een missie die zelf het grootste deel van haar leven met ziekte en pijn moest leren omgaan. Mijn benadering is oprecht en met humor, gebaseerd zowel op ervaring als op inzicht en kennis. De confrontatie in het gesprek schuw ik niet en ik ondersteun met passie mijn cliënten in het hervinden van zichzelf, hun gezondheid, kracht, vertrouwen en in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Mijn werk als trainer is ontstaan als een natuurlijk vervolg op mijn werk als therapeute én vanuit mijn eigen positieve ervaringen met aandachtsgericht mediteren en zelfcompassie in het dagelijks leven.

De winst die ik daaruit haal, wil ik delen! Na vele jaren specialistische scholing ben ik communicatie- en compassietrainer (= gespecialiseerde mindfulness).


Mijn praktijk is gevestigd in Bathmen (bij Deventer) en ik werk ambulant in de regio Overijssel en Gelderland.


Als therapeute werk ik in alle rust met een realistische kijk en een luisterend oor, samen met mijn cliënt aan de kern van het probleem. Hierdoor kan men eerder tot een inzicht en/of een oplossing komen of tot verwerking van een (traumatische) ervaring of iemand krijgt een ander perspectief bij existentiële levensvragen. Mijn cliënten zijn volwassenen, maar ook jonge kinderen en pubers met ADHD, concentratiestoornissen, hooggevoeligheid of diepgaande emotionele problemen.

De hulpvragen zijn heel divers en bestaan niet alleen uit klachten op lichamelijk maar ook op psychisch en psychosociaal gebied. Regelmatig zijn klachten niet te diagnosticeren (SOLK) of zijn alle behandelmogelijkheden geprobeerd.


Als MBP-coach ben ik gespecialiseerd in stress, burn-out en SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijk klachten). Ik begeleid cliënten individueel en in reïntegratietrajecten van zorgverleners. De herstel- en verzuimtrajecten gaan in samenspraak met cliënt, bedrijfsarts en opdrachtgever (zorginstelling of bedrijf).

Het doel in een coachingstraject is stressreductie en minder prestatiegericht leren leven, inzicht te krijgen in jezelf, het eigen gedrag en de valkuilen, communicatie en grenzen naar de omgeving. Hoe? Door kennis te nemen van zowel de lichamelijke signalen als de reacties vanuit het brein op bewust (denken) en onderbewust (voelen) niveau. Hierdoor ontstaat een keuze om anders te leren omgaan met stress en grenzen. Mindful communiceren is een onderdeel van de coaching.


Als trainer en docent: begeleid ik collega’s binnen het complementaire veld en terug naar de werkvloer d.m.v. coaching, geaccrediteerde bijscholingen via Academie Terreel en incompany-trainingen voor zorginstellingen. Daarnaast ben ik intervisie- en stagebegeleider binnen de VVET,

Op de Academie voor Geesteswetenschappen werk ik afwisselend als praktijk gastdocent voor studenten rouw en verlies én transpersoonlijke en energetische therapie.

Last but not least geef ik met veel plezier gespecialiseerde Mindful Leven trainingen aan individuen en groepen,

 

 

Mindfulness en Compassie

Voor meer informatie over mijn werk als mindfulness- en compassietrainer klik hier

 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info